MARKA STRATEJISI - AN OVERVIEW

marka stratejisi - An Overview

marka stratejisi - An Overview

Blog Article

Rekabetin arttığı günümüz pazarında markaların kriz dönemlerinde de ayakta kalabilmesi için pazar ve yaparak, rakiplerinin stratejilerini ve başarılarını incelemelidir.

Günümüzde ulaşılabilirlik ve marka iletişimi  için sosyal medya, farkında olunması gerekilen bir iletişim kanalı oldu. Özellikle işletme ve markalar için hedef kitlelerine kolayca ulaşma ve buradan çıkan sonuçlarla markanın stratejilerini ortaya çıkarması, önemli bir avantajdır. Tabii ki burada önemli olan markanız için hangi iletişim kanallarını kullanacağınızdır.

Marka kimliği ve imajı, bir markanın müşterilere read more nasıl göründüğünü ve algılandığını belirler.

Konumlandırma yaparken ürün özelliklerinden rekabete, tüketiciden kategoriye 7 ayrı açıdan bakılabilir. Hepsinin amacı müşterinin kafasına doğru konumlandırmayı yerleştirmek olsa da farklı yaklaşımların sizing faydası olacaktır.

Marka için en önemli unsur ve strateji, müşteridir. Hedef kitlenin analizinden başlayarak tüketici grubunun müşteri hâline gelmesi, yapılacak stratejilere bağlıdır. Aslında stratejik marka yönetimi boyunca yapılan tüm planlar, birbiri ile ilişkili ve birbirini etkileyebilen bir döngü hâlinde uygulanır.

Bu faktörlerin yanı sıra markanın ürün veya hizmetinin özellikleri, rekabet durumu, pazarın büyüklüğü ve potansiyeli gibi faktörler de marka hedefleme ve segmentasyon stratejilerinin belirlenmesinde etkili olabilir.

Bir marka, kimlik ve imajını başarılı bir şekilde oluşturduğunda, hedef kitleye etkili bir şekilde hitap edebilir ve marka değerini artworkırabilir. Peki, marka kimliği ve imajı nasıl oluşturulur?

sürecinde kriz durumlarında strateji belirleme sürecinde güçlü halkla ilişkilere önem verilmelidir.

Konuk konuşmacılar ve sektör profesyonelleri, katılımcıların sektör, seviye ve departman dağılımına göre eğitim dönemlerinde farklılıklar gösterebilmektedir. Güncel eğitim döneminin konuşmacı listesi için lütfen ilgili eğitim danışgentlemanıyla iletişime geçiniz. 

Eğitim süresi kişiye göre değişmektedir. Ortalama olarak four-six saat aralığındadır. Bu süreç saat dilimlerine ve haftalara bölünerek uygulanmaktadır.

sürecinde kriz durumlarında izlenecek stratejilerde başarılı olabilmek için sürekli iyileştirme ve inovasyon yaklaşımı benimsenmelidir.

Türk vatandaşı olmayan kişiler sertifika alabilmektedir. Ancak bu kişilerin TC kimlik numaraları bulunmadığından aldıkları sertifikalar e-Devlet'e işlenmez. Türk vatandaşlığı bulunmayan kişiler kendi vatandaşlık numaralarını yazarak sertifikalarını talep edebilirler.

Marka yönetiminde, markanın kendini ve hedef kitleyi tanımlama advertımları neticesinde oluşan her durum ve strateji ,bu iki tanımlamaya uygun olarak düşünülür. Yani markanın kendi değerini ve hedef kitlesini analiz etmesi, ilerideki koşullara ve durumlara karşı neyi, nasıl, hangi ana faktöre göre yapabileceğini gösterir.

Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi sonunda eğitime katılan kişilere sertifika verilmektedir. Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi bitiminde alınan sertifika, kişinin stratejik marka yönetimi alanındaki bilgisini belgelemesini sağlar.

Report this page